Spirulina Chlorella PLUS (100 tabletek)
Opis
Suplement diety
Spirulina Chlorella PLUS to produkt, bazujący w zupełności na bogactwie natury. Preparat ten jest kompleksem dwóch różnych, wzajemnie uzupełniających się gatunków alg – spiruliny i chlorelli, trawy pszenicznej i lucerny siewnej (Alfalfa), opatentowanej mieszaniny cennych „zielonych składników” oraz ekstraktu luteiny i likopenu.
250 mg - sproszkowana spirulina
250 mg - sproszkowana chlorella
100 mg - sproszkowana trawa pszeniczna
100 mg - sproszkowany liść lucerny siewnej
140 mg - Opatentowana mieszanka
- sproszkowane nasiona selera zwyczajnego
- sproszkowany wodorost Ascophyllum nodosum
- sproszkowana kapusta
- sproszkowany szpinak
- sproszkowany korzeń mniszka lekarskiego
- sproszkowana natka pietruszka
- ekstrakt z aksamitki wzniesionej (10% estrów luteiny)
- ekstrakt z pomidora (5% likopenu)
- sproszkowane liście brukselki
- sproszkowany korzeń czarnej rzodkwi
- sproszkowany liść aloesu zwyczajnego
- sproszkowane brokuły
Dawkowanie:
1 tabletka dziennie pół godziny przed posiłkiem.
W wielu krajach Azji, Afryki oraz Ameryk: Środkowej i Południowej pewne gatunki alg pod dawna już podaje się jako cenny składnik pokarmowy z dużym sukcesem i uznaniem wśród smakoszy. Zachodni świat zaczął je odkrywać stosunkowo niedawno, gdy zaczęto powracać do naturalnego wspomagania organizmu. Wodorosty nieustannie poddaje się badaniom laboratoryjnym ujawniającym wciąż nowe tajemnice. Spirulina i chlorella stanowią doskonałe źródło licznych substancji odżywczych, koniecznych do wzrostu i regeneracji komórek. Spora ilość pełnowartościowego białka (około 60-70%), czyni je cennym dopełnieniem diet wegetariańskich. Stanowią doskonały produkt żywnościowy również z uwagi na zawartość zestawu łatwo przyswajalnych witamin oraz składników mineralnych, korzystnie wpływając na formę psycho-fizyczną organizmu. Algi czyni cennymi również łatwo przyswajalny jod niezbędny do wytwarzania hormonów tarczycy, które z kolei są kluczowe dla regulacji podstawowej przemiany metabolicznej i termogenezy, warunkując przy tym właściwy rozwój oraz funkcjonowanie mózgu i układu nerwowego (w Europie ok. 435 mln. ludzi spożywa jod w zbyt małych dawkach). Kolejnym atutem alg jest bezwzględnie potrzebny organizmowi błonnik oraz chlorofil, dzięki którym zarówno spirulina, jak chlorella są idealnym wręcz uzupełnieniem diet odkwaszających i oczyszczających. Przy ich udziale organizm jest w stanie wyeliminować substancje zaburzające przemianę materii oraz aktywność układu odpornościowego. Chlorofil, nazywany często „skoncentrowaną siłą słońca”, wspomaga czynności jelit oraz znacząco ogranicza przykre wyziewy ciała. Bogatych w algi jest również wiele diet odchudzających. Stwierdzono bowiem, że spirulina o niebieskozielonej barwie zawiera substancje chemiczne, ograniczające apetyt, a u niektórych osób mogące regulować poziom glukozy we krwi. Produkt został dodatkowo wzbogacony o „zieloną żywność”( kapustę, szpinak, natkę pietruszki, brukselkę, liście aloesu, brokuły, trawę pszeniczną, liście lucerny siewnej , niektóre rodzaje alg i warzyw), które wpisują się w światowy trend „green foods”, będąc naturalnymi produktami spożywczymi .Odżywiają, oczyszczają organizm,wzmacniają jego odporność oraz warunkują zachowanie balansu kwasowo-zasadowego.
UWAGA!
Osoby mające problemy z tarczycą przed zażyciem preparatu powinny zasięgnąć opinii lekarskiej.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
Nie należy przekraczać zlecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Produkt należy przechowywać zamknięty w suchym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.